Kiudainerikkad toidud

Magus mustasõstrasupp kohupiimaklimpidega 

Pille Enden, 4. märts 2011, 10:01
Magus mustasõstrasupp kohupiimaklimpidega Jaan Heinmaa
Maitsva mustasõstrasupi saad nii värsketest kui külmutatud marjadest. Mahedad kohupiimaklimbid sobivad tugevamaitselise supiga imehästi.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
400 g Must sõstar (puhastatud)
2 dl Suhkur
1.5 spl Kartulijahu
12 dl Vesi
KLIMBID
300 g Kohupiim
3 tk Muna
4 spl Suhkur
6 spl Jahu

Valmistamine
Vala sõstrad sõelale ja suru puulusikaga katki, nii et eraldub võimalikult palju mahla. Vala järelejäänud kestad potti, kalla peale vesi, lase keema ja kurna. Vala vedelik potti ja aja keema. Sega hulka suhkur ja vähese veega ühendatud kartulijahu. Lase keema tõusta, ent ära edasi keeda, vaid tõsta tulelt. Sega juurde kuumutamata sõstramahl ning jäta jahtuma. Sega kohupiim munade, suhkru ja jahuga korralikult läbi. Aja vähese soolaga maitsestatud vesi keema, tõsta sinna teelusikaga etevaatlikult väiksed klimbid. Klimbid on valmis, kui need tõusevad pinnale. Tõsta vahukulbiga välja ja lase jahtuda. Serveeri kohupiimaklimpe mustasõstrasupiga.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee