Küpsetised

Soolane kartuli-porrukook 

Angelica Udeküll, 30. november 2010, 07:33
Soolane kartuli-porrukook Daisy Lappard
Ahjust võetuna võib kook algul tunduda vedelana. Lase kindlasti koogis taheneda ja rahulikult maja jahtuda, sest maitseb see parimana külmalt.

Kogus: kaheksale

Koostisosad
3 dl külm kartulipuder
2 tk muna
2 dl maitsestamata jogurt
3 spl või
1 dl praetud porru
1 dl hakitud vinnutatud veiseliha
1 dl hakitud petersell
2.5 - 3 dl speltanisujahu
2 tl küpsetuspulber
sool
purustatud valge pipar
50 g riivitud kadaka suitsujuust

Valmistamine
1.  Vahusta munad.2.  Sulata või, lase veidi maha jahtuda ja lisa munade hulka.3.  Sega juurde külm kartulipuder.4.  Lisa jogurt, sega tainas läbi.5.  Sega jahu küpsetuspulbri ja maitseainetega ning lisa taina hulka. 6.  Haki ja prae porru. Lisa taina hulka.7.  Haki vinnutatud liha ja petersell ning lisa taina hulka.8.  Tõsta tainas vormi, raputa peale riivitud juust.9.  Küpseta esmalt 200 kraadi juures 20 minutit, siis alanda kuumust 180 kraadini ja küpseta veel 10 minutit.# Kartulipudru asemel võid koogi hulka lisada ka riivitud keedukartulit.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee