Marjad vanillivahusFoto: Jaan Heinmaa
Gluteenivabad retseptid
2. juuli 2010, 13:43

Marjad vanillivahus

Suvistest marjadest lahe magustoit ei ole liiga magus, paremini maitseb jahutatult.

Koostisosad
2 sl Kartulijahu
2 tk Munakollane
1.5 dl Suhkur
3.5 -4 dl Piim
1 tl Vanill- või vanilliinsuhkur
500 g marjad (maasikaid, vaarikaid, sõstraid, mustikaid vm)
1.5 dl Rõõsk koor 35%

Valmistamine
Sega kartulijahu munakollastega, lisa 0,5 dl suhkrut ja 1,5 dl piima. Lase ülejäänud piim 0,25 dl suhkru ja vanillsuhkruga keema, lisa vedeldatud kartulijahu ning pidevalt segades lase veel kord keema. Tõsta tulelt ja jahuta. Puhasta marjad ja kolmveerand kogusest tee koos ülejäänud suhkruga püreeks. Vahusta rõõsk koor, hõõru vanillikreem läbi sõela ja sega vahukoorega. Tõsta püree, marjad ja kreem kihiti purki. Lase vähemalt 2 tundi külmkapis seista.
Kalorsus 396 kcal/portsjon