Lambaliha retseptid

Maroko lambalihahautis (tagine) oliivide ja karamellistatud sibulaga 

Nigella Lawson, 28. september 2011, 05:26
Maroko lambalihahautis (tagine) oliivide ja karamellistatud sibulaga Nigella Express
Ma ei valmista seda hautist tegelikult traditsioonilises Maroko hautamisnõus, aga serveerin seda tihti sealt, ja pärast seda, kui kuulsin, et Marokos tehakse seda toitu tavaliselt kiirkeedupotis, ei ole mul üldse häbi, et seda siiski tagine’ks kutsun.

Kogus: kuuele

Koostisosad
1 kg lambakoodiliha (kuubikuteks lõigatud)
1 tk küüslauk
150 g mustad kivideta oliivid
125 ml karamellistatud sibul
4 sl Kapparid
2 tl Vürtsköömen (jahvatatud)
2 tl Ingver (kuivatatud)
1 pudel Punane vein

Valmistamine
Kui soovid, kasuta ka ise kiirkeedupotti. Olen neid ka ise proovinud, aga naasen alati pottide ja pannide juurde, mis mu peale ei sisise. Eelistan rooga hautada madalal kuumusel ahjus ja mitte pliidil, aga sellel võib vabalt lasta ka pliidil podiseda. Nagu hautiste puhul ikka, oleks hea see varem valmis teha. Tee see valmis mõnel sellisel päeval, kui on palju aega, ja söö tervenisti või portsjonite kaupa pliidil soojendatult siis, kui on kiire. Lisanditest valmib kõige kiiremini ja sobib kõige paremini kausitäis kuskussi kas lihtsalt niisama või ühe-kahe purgitäie kikerhernestega.Valmistamine:  Eelkuumuta ahi 150 kraadini.Pane kõik ained haudenõusse või paksu põhjaga potti, viimasena lisa vein ja sega kõik korralikult läbi.Aja poti sisu keema, pane kaas tihkelt peale ja hauta rooga ahjus 2 tundi või kuni lambaliha on väga pehme.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee