Kiudainerikkad toidud

Rabarberitšatni 

Angelica Udeküll, 25. juuni 2008, 09:38
Rabarberitšatni Daisy Lappard
Chutney ehk tšatni on India köögist pärit marmelaadi meenutav vürtsikas moos, mis põhineb puuviljadel või köögiviljadel.

Kogus: ühele

Koostisosad
500 g Punane sibul
100 g Kollased rosinad
1 sl Ingver (riivitud)
0.5 tl Punane tšilli (hakitud)
1 tk Apelsinikoor
1.2 dl Valge vein
4 cl Valge veini äädikas
1.5 dl pruun suhkur
500 g Rabarber
200 g Varsseller
1 tk Kaneelikoor

Valmistamine
Puhasta ja haki sibul. Koori rabarber ja lõika väiksemaks. Koori ja riivi ingver. Haki tšilli hästi peeneks. Pese apelsin ja eemalda õhukeselt koor. Haki varsseller peenemaks. Pane kõik retseptis toodud komponendid potti ja keeda 20 minutit vaiksel tulel. Kui hoidis valmis, eemalda kaneelikoor ja aseta tšatni eelnevalt kuumutatud purki. Keetes pead hoidist kindlasti segama, et see põhja ei kõrbeks. Tšatni hulka võib lisada ka aprikoosi ja kuivatatud viigimarju. 
 
SOOVITUS
Valge veini võid retseptis asendada apelsinimahlaga ja veiniäädika palsamiäädikaga.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee