Itaalia köök

Klassikaline tiramisu värskete viigimarjadega 

Heimar Kuuskler, 17. aprill 2008, 15:15
 
Kokasaate 17.04.2008 retsept.

Koostisosad
20 tk Savioardi küpsised
170 g espresso
25 g Amaretto liköör
3 tk Munakollane
90 g Suhkur
50 g Marsala vein
250 g Vahukoor
625 g Mascarpone
4 g vanillipasta
30 g Kakaopulber

Valmistamine
Kuumuta vesivannis munakollased, Marsala vein ja suhkur tugevaks vahuks, jahuta mass kohe jäävanni maha, sõelu. Sega omavahel espresso, Amaretto liköör. Kasta Savioardi küpsised kohvi-likööri segusse, mõlemalt poolt 1 sekundiks, aseta küpsised vormi põhja. Sega omavahel vahustatud munakollase-veini mass, vahustatud vahukoor, mascarpone toorjuust ja vanillipasta. Vala seejärel kreem leotatud küpsistele peale, silu ja aseta külmkappi tahenema. Serveerimisel raputa tiramisule peale kvaliteetset kakaod. 
MARINEERITUD VIIGIMARJADE valmistamiseks lõika viigimarjadest sektorid ja maitsesta vanillipasta ja külmpressitud vanilliõliga, serveeri koos tiramisuga.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee