Küpsetamata magustoidud

Peedi-šokolaadijäätis 

Eva Palu, 8. august 2008, 08:23
Mitte väga tavapärane jäätis; lisaks andunud peedisõpradele soovitan seda järele proovida kindlasti nendel, kes otsivad vaheldust klassikalistele sortidele.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
3 tk Peet (keskmise suurusega)
1 tk Apelsin
0.75 dl Hapukoor
1 dl Suhkur
0.75 dl 35% koor
0.75 dl Piim
ŠOKOLAADIGLASUUR
1 tahvel Tume šokolaad
1 dl 35% koor
1 dl Suhkur
50 g Või

Valmistamine
Šokolaadi ja peedi suurepärane kokkusobimine oli meeldiv üllatus. Maitse on magus, samas õrnalt peedine, šokolaad annab väga palju maitsele juurde. Värvi poolest peaks see jäätis küll tüdrukute lemmik olema...
Mässi peedid fooliumisse ja küpseta 200 kraadises ahjus pehmeks (selleks kulub umbes tund aega). Küpsed peedid jahuta, koori ja tükelda. Kalla peetide juurde apelsinist pressitud mahl ja umbes 1 tl riivitud apelsini koort ning tee sellest saumikseriga püree. Lisa hapukoor, suhkur, piim ja koor. Aseta valminud segu külmkappi kuni järgmise päevani ja valmista siis jäätisemasinaga jäätis.
Valmista šokolaadiglasuur (sulatades tumedat šokolaadi, koor, suhkrut ja võid) ja jahuta see pisut maha kuniks seda veel segada annab. Sega käsitsi jäätise sisse. Pane sügavkülma – 2-3 tunni pärast on jäätis valmis.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee