Retseptid

Risoto kitsejuustu, safrani ja kõrvitsaga 

Imre Kose, 8. aprill 2008, 11:20
 Stiil
Staarkoka Imre Kose risoto

Kogus: ühele

Koostisosad
300 g Arborioriis
1 dl Oliiviõli
1 -2 tk Šalottsibul, hakitud
150 g Kõrvitsa viljaliha kuubikutena
3 -4 tk safraniõisikud
2 dl Valge vein
1 dl köögiviljapuljong
50 g Kitsejuust
0.5 tl Tüümian
60 g Parmesani v. muud kõvat juustu
Must pipar

Valmistamine
passeeri paksu põhjaga kastrulis oliiviõliga kiirelt segades sibul ja riislisa kõrvitsakuubikud ja safran ning jätka passeerimist veel 1–2 minutit lisa segades valge vein ja seejärel vähehaaval köögiviljapuljong umbes viies osas jälgi, et enne järgmise vedelikukoguse lisamist oleks eelnev riisi imendunud küpseta riisi keskmisel kuumusel umbes 15 minutit aeg-ajalt segades, lisa kitsejuust ja tüümian ning küpseta veel umbes 5 minutit lisa lõpus pool parmesanikogusest, maitsesta musta pipra ja vajaduse korral vähese soolaga ning serveeri kohe koos pinnale puistatud ülejäänud riivitud parmesaniga

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee