Mehed, naised ja suitsev kaheraudne
Kalatoitude retseptid
2. aprill 2008, 11:28

Forellisalat

Forellisalat on külalisi võõrustades kindla peale minek. Maitseb kõigile, kes armastavad kala ja mereande.

Kogus: neljale

Koostisosad
1 pott Lehtsalat
1 pott Jääsalat
1 tk Punane sibul
100 g soolaforell
1 karp jõevähisabad
5 tk Kartul
5 tk vutimuna
KASTE
4 sl Õli
1 sl Sidrunimahl
0.25 tl Mahedam sinep
0.5 tl Sool
0.25 tl Sidrunipipar
0.25 tl Suhkur
Aedtill

Valmistamine
Pane kartulid koorega keema. Kurna, jahuta, koori ning lõika sektoriteks.Keeda vutimune 2–3 minutit. Lase külmas vees taheneda.Rebi mõlemad salatid kaussi. Lõika forell ribadeks, kurna vähisabad. Tee sibulast poolrõngad. Koori munad ja lõika keskelt pooleks.Kastme jaoks sega õli, sidrunimahl ja sinep, maitsesta soola, sidrunipipra, vähese suhkru ning hakitud tilliga. Sega kartulid kastmega ja vala siis ülejäänud komponentide juurde. Sega veel paar korda õrnalt.