Foto: Jaan Heinmaa
Lõunasöögi retseptid
19. märts 2008, 10:26

Köögiviljapüreesupp tofuga

Lihavaba sojatoit

Kogus: ühele
Valmistusaeg: kuni 20 min

Koostisosad
2 sl Õli
1 sl Vesi
2 küünt Küüslauk
1 vars Varsseller
4 tk Tomat
1 tk Punane paprika
5 dl Kuum vesi
1 kuubik Puljongimaitseaine köögiviljadega
3 tilka Tabasco
2 sl Sidrunimahl
Sool
Suhkur
1 tops (200g) Tofukuubikud Prantsuse marinaadis

Valmistamine
Lõika puhastatud köögivili tükikesteks ja kuumuta pidevalt segades õli ja vee segus 5 minutit. Lisa kuum vesi ja leemkuubik ning hauta köögiviljad pehmeks. Kuumuta samal ajal tofukuubikuid küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadil 225° juures 4–5 minutit. Töötle köögiviljad sauseguriga otse keedunõus püreeks ja viimistle maitse. Jaga supp taldrikutesse ja tõsta iga portsjoni keskele kuhjake tofukuubikuid.