Hommikusöögi retseptid

Benediktiini munad suitsuforelli ja hollandi kastmega 

Angeelika Kang, 6. märts 2008, 13:15
 Jaan Heinmaa
Väga tõhus hommikusöök, mis nõuab veidi aega ja ka tahtmist valmistada midagi erilist.

Kogus: kahele
Valmistusaeg: kuni 20 min

Koostisosad
2 viilu Mitmevilja röstsai
2 tk Muna
2 viilu Külmsuitsulõhe või -forell
HOLLANDI KASTE
2 tk Munakollane
0.5 tl Valge veini äädikas
Sool
Must pipar
0.5 tl Dijoni sinep (soovi korral)
120 g Või

Valmistamine
1. Rösti saiaviilud ja määri võiga või pintselda oliiviõliga. Kuumuta kastrulis vesi keemiseni ja lisa 1 tl soola. Löö munad lahti eraldi kohvitassidesse ja libista sujuvalt keeva vette. Kui tahad vedelamat muna, keeda 1 minut, keera tuli kinni ning kata kastrul kaanega. Lase seista kaane all veel 1 minut.
2. Kastme jaoks klopi kastrulis nõrgal kuumusel või vesivannis munakollased, veiniäädikas, (soovi korral sinep) sool ja pipar. Nirista juurde sulatatud või. Klopi veel veidi, kuid ära lase keema tõusta. Tõsta tulelt, kui kaste on veidi paksenenud. Tõsta saiaviiludele muna, forelliviil ja vala üle kastmega. Serveeri kohe.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee