Gluteenivabad retseptid

Šokolaadi-tšillikook 

Angelica Udeküll, 14. märts 2008, 08:06
Šokolaadi-tšillikook 
Maisitärklis aitab munamassi koogis paremini siduda. Samas võid selle asendada ka tavalise nisujahuga.

Kogus: kaheksale

Koostisosad
200 g Lauasuhkur
60 ml apelsinimahl
1 tk Tšillikaun
350 g tume šokolaad
225 g Või
5 tk Muna
45 g Maisitärklis

Valmistamine
Aseta apelsinimahl ja pool suhkrukogusest potti ja lase kuumeneda, kuni suhkur on sulanud. Sulata eraldi potis või. Tükelda šokolaad ja lisa tükid apelsinisiirupisse. Samal ajal lisa ka sulatatud või. Sega, kuni šokolaad on sulanud. Haki tšilli peeneks ja lisa sulanud šokolaadi hulka. Vahusta munad ülejäänud suhkruga tihedaks vahuks ja sega ettevaatlikult šokolaadimassi hulka. Lõpetuseks lisa taina hulka maisitärklis ja pane kook ahju küpsema. Küpseta 20 minutit 180 kraadi juures. Lase koogil seista ja paku seda alles järgmisel päeval.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee