Õuna-jogurtijäätis
Kiudainerikkad toidud
8. jaanuar 2008, 12:39

Õuna-jogurtijäätis

Magus-hapu kreemine jogurtijäätis.

Kogus: ühele

Koostisosad
500 g söögiõunu
1.5 l vesi
1 sl sidrunimahl
1 tl kaneelipulber
2 sl heledad seemneteta rosinad
2 sl suhkur
400 g jogurt nõrutamata

Valmistamine
Keeda pestud, kooritud ja tükeldatud õunad väheses vees pehmeks ning töötle koos keeduveega püreeks.
Pane juurde sidrunimahl, kaneel, suhkur ja rosinad, sega ühtlaseks ning tõsta külmkappi. Lisa jahtunud segule külm jogurt ja mikserda kohevaks. Pane jahtunud segu külmutuskarpi, tõsta see lahtiselt külmutuskambrisse. Võta välja umbes 30 minuti pärast ehk siis, kui segu on äärtest juba nähtavalt külmunud.
Kraabi külmunud osa karbi seinte küljest lahti, sega ülejäänuga hästi läbi ning pane tagasi külmutuskambrisse. Võta umbes pooletunniste vahedega veel 2–3 korda välja ning töötle iga kord mikseriga ühtlaseks ja kohevaks. Lõpuks sule karp kaanega ja hoia külmutuskambris veel vähemalt paar tundi või järgmise päevani. 30–40 minutit enne lauale andmist tõsta karp külmkapi jahekambrisse tempereeruma ehk sobivaks pehmenema.