Lihatoidu retseptid

Kuum ja kihiline ahjuvorm 

Heivi Nõlvak, 30. märts 2006, 09:32
Maitsev pereroog, mis õnnestub alati. Paku juurde külma kastet, mis on kokku segatud hapukoorest, majoneesist ja tillist ning maitsestatud soolaga.


4 keskmist keedetud kartulit
2 sibulat
200 g hakkliha
300 g juustu
1 punane paprika või paar tomatit
3 muna
3 dl vett+leemekuubik
kartulimaitseainet
hakklihamait-
seainet
lihamaitseainet
värsket või kuivatatud tilli
soola
1. Valmista veest ja kuubikust puljong, jäta jahtuma.
2. Prae viilutatud kartulid väheses õlis, maitsesta ja lao rasvaga määritud (lahtikäiva) vormi põhja.
3. Hauta peenestatud sibul madalal kuumusel pehmeks, maitsesta soolaga ja pane kartulitele.
4. Riivi juust ja pane sellest kolmandik sibula peale.
5. Prae hakkliha kiiresti kuni punase värvi kadumiseni, maitsesta ja kalla juustukihile.
6. Puista peale teine kolmandik juustu ja pool tükkideks lõigatud paprikast või tomatist.
7. Kalla üle muna-puljongiseguga, millesse on lisatud tilli.
8. Raputa peale ülejäänud juust ja paprika või tomat.
9. Küpseta 200 kraadi juures 20-30 minutit ehk kuni munasegu on hüübinud ja juust hakkab kergelt pruunistuma.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee