Lõhe ürdivõiga
Kogus: ühele
Koostisosad
ÜRDIVÕI
100 g või
1 dl hakitud basiik
0.5 tl sool
2 sl sidrunimahl
0.25 tl must pipar
2 tk küüslauguküüs
LÕHE
2 dl valge vein
4 tk lõhesteiki või -fileelõiku või -liblikat
1 sl estragon
Valmistamine
Ürdivõi valmistamiseks vahusta toasoe või. Lisa hakitud basiilik, purustatud küüslauk, sool, pipar ja sidrunimahl ning sega hästi läbi. Vormi ürdivõi 3–4 cm läbimõõduga vorstikeseks, keera toidukilesse ja pane külma.Kuumuta pannil vein. Pane sellesse lõhesteigid ja hakitud estragon ning hauta 4–6 minutit. Tõsta lõhe taldrikutele. Lõika ürdivõist viilud ja tõsta kuumale kalale.
Kommentaarid (0)