Hommikusöögi retseptid

Kohupiimasõrnikud 

Toidutare, 25. veebruar 2008, 13:47
 Jaan Heinmaa
Kõige paremini maitsevad sõrnikud kuumalt, pannilt otse taldrikule jõudnuna, koos suhkruga segatud hapukoorega.

Kogus: neljale

Koostisosad
500 g Kohupiim
2 tk Munakollane
1 dl nisujahu
Sool
1 kuni 2 sl Suhkur
veeretamiseks nisujahu
praadimiseks või
SERVEERIMISEKS
hapukoor või hapukas moos

Valmistamine
Sega kohupiim munakollaste, jahu, soola ja suhkruga ühtlaseks tainaks. Vormi piklikuks vorstikeseks ning pane soovitatavalt pooleks tunniks külma. Raputa supitaldrikule jahu. Lõika tainavorst viiludeks ja kasta sõrnikud mõlemalt poolt jahusse. Vajuta käte vahel laiaks koogiks ning prae pannil võis mõlemalt poolt kuldkollaseks. Kui soovid sõrnikuid kohe valmistada, võta iga sõrniku jaoks lusikaga pisut tainast ja vajuta jahuste näppude vahel kookideks. Serveeri suhkruga segatud hapukoore või keedisega. Retsept on mõeldud neljale inimesele.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee