Ungari köök

Kalkunihautis 

Toidutare, 1. detsember 2006, 02:09
Ungari roog. Veinis hautatud kalklunifilee rosmariini, tomati, mandli ja tšillipipraga.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
600 g Kalkunifilee
2 tk Sibul
2 küünt Küüslauk
1 kaun Tšilli
2 oksakest Rosmariin
3 sl taimeõli
1 purk konserveeritud tomatid
15 tk Oliivid
250 g Valge vein
1 tk mandel
Sool
Must pipar

Valmistamine
Loputa liha üle, kuivata majapidamispaberiga ja lõika suurteks tükkideks. Kooritud sibulad tükelda pisikesteks kuubikuteks. Küüslauguküüned lõika pooleks. Pestud tšillipipral eemalda seemned ja valged kiled ning lõika kaun suuremateks tükkideks. Üleloputatud rosmariinioksad raputa kuivaks ja pane üks neist kõrvale, teisel rebi lehekesed varre küljest. Aja õli ahjupotis kuumaks ning pruunista fileetükke korralikult. Maitsesta soola, pipra ja rosmariinilehekestega. Pane juurde sibulakuubikud, küüslauk ja tšillipipar ning prae kergelt läbi. Nüüd lisa tomatid koos konservivedelikuga, oliivid ja mandel. Kata pott kaanega ning jäta aeg-ajalt veini lisades 1-1,5 tunniks hauduma. Kaunista kalkunihautis varem kõrvale pandud rosmariiniga ja serveeri. Lisandiks sobib sõmer riis.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee