Itaalia köök

Päikesekuivatatud tomati lasanje 

Toidutare, 8. märts 2011, 13:04
 
Tugeva päikesekuivatatud tomati maitsega lasanje, kus võid kasutada ka lihtsalt kuivatatud tomateid, mida tuleks aga eelnevalt vees leotada.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
250 g lasanjeplaadid
HAKKLIHAKASTE
400 g veisehakkliha
2 sl õli
1 tk Sibul
2 küünt Küüslauk
1 tk Porgand
1 vars Varsseller
2 dl päikesekuivatatud tomatid õlis
2.5 dl punane vein
1 väike purk Purustatud tomatid
Sool ja must pipar
1 tl Basiilik (kuivatatud)
1 tl Pune (kuivatatud)
BECHAMEL-KASTE
60 g Või
1 dl Jahu
5.5 dl Piim
Sool
Valge pipar
0.25 tl Muskaatpähkel (jahvatatud)
PEALE
100 g (riivitud) Parmesan v. muu kõva juust

Valmistamine
Hakklihakastme jaoks kuumuta suurel pannil õli ja pruunista hakkliha 5 minutit. Lisa peenestatud sibul ja küüslauguküüned, jätka praadimist mõni minut. Seejärel lisa riivitud porgand, hakitud sellerivars ja päikesekuivatatud tomatid. Vala juurde tomatikonserv ja vein. Maitsesta soola, pipra, basiiliku ja punega. Keeda vaiksel tulel 45 minutit. Bechamel-kastme valmistamiseks sulata kastrulis või. Lisa jahu ja sega ühtlaseks, kuumuta hetk. Vala vähehaaval juurde piim ning kuumuta pidevalt segades, kuni kaste pakseneb. Maitsesta soola, pipra ja muskaatpähkliga. Lasanje vormi sättimineVala võitatud vormi põhja kolmandik hakklihakastmest ja soovi korral ka bechamel-kastmest. Aseta peale kiht lasanjeplaate. Jätka kihtide ladumist, kuni plaate ja kastmeid jätkub. Kõige pealmiseks jäta aga bechamel-kaste, puista üle riivitud Parmesaniga. Küpseta ahjus 180°C juures 45 minutit, lase 15 minutit jahtuda ja serveeri. Retsept on mõeldud kaheksale inimesele.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee