Lõunasöögi retseptid

Sibula-hakklihavorm 

Toidutare, 1. september 2008, 12:34
Sibula-hakklihavormFoto: Jaan Heinmaa
Vormiroog, mis on tõeline sibulasõprade piduroog. Vali suuremad sibulad, nii on neid kergem hakklihatäidisega täita.

Kogus: kuuele

Koostisosad
3 tk (u 700 g) suur sibul
1 viil sai
1 dl (10%) Rõõsk koor
300 g Hakkliha
1 küüs Küüslauk
Sool
Must pipar
1 tl (kuivatatud) Tüümian
KASTE
3 dl tomatimahl
1 sl Tšillikaste
Sool
Must pipar
1 tl suhkur
0.5 tl (kuivatatud) Tüümian

Valmistamine
Koori sibulad, keeda 10 minutit soolaga maitsestatud vees ja jahuta veidi. Sega koores leotatud saiaviil hakklihaga. Maitsesta hakitud küüslaugu, soola, pipra ja tüümianiga. Tee noaga sisselõige sibula keskosani ning eralda sibulakihid. Aseta iga lehe sisse veidi täidist ja keera rulli. Aseta rullid võitatud ahjuvormi. Haki ülejäänud sibulamass, millest ei õnnestunud enam rulle keerata. Sega juurde tomatimahl, tšillikaste, sool, pipar, suhkur ja tüümian. Vala segu vormi. Küpseta ahjus 225°C juures 40 minutit. Serveeri keedetud riisi ja salatiga. Retsept on mõeldud kuuele inimesele.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee