Lõunasöögi retseptid

Suvikõrvitsa-hakkliharoog 

Maire Suitsu, 28. november 2008, 08:31
Kaugelt sissetoodud suvikõrvits on talvesüdames küll kallivõitu, kuid tema hea maitse ja tervislikkus tasuvad kulutused kuhjaga. Järgnev roog sarnaneb itaallaste lasanjega, ainult et pastaplaadikeste rollis on siin suvikõrvitsakettad.

Kogus: ühele

Koostisosad
1 kg Rullkõrvits
300 g Hakkliha
Õli
2 tk Sibul
2 küünt Küüslauk
Porgand
2 vart Varsseller
Petersellilehed
1 purk Purustatud tomatid
1 tk Puljongikuubik
3 dl Vesi
Paprika (jahvatatud)
Purustatud tomatid
Riivjuust

Valmistamine
Valmista tomati-hakklihakaste: lõika petersellilehed, sibulad, küüslauguküüned, porgandid ja sellerivarred peeneks. Kuumuta lahtinäpitud hakkliha õlis kuni punase värvuse kadumiseni, lisa köögivili, tomatihoidis, vesi ja pudendatud leemekuubik. Maitsesta ja lase 40 minutit tasakesi haududa. Viimistle maitse küllaltki tugevaks. Lõika suvikõrvitsad õhukesteks ketasteks. Pane väikese ahjuvormi põhjale veidi hakklihakastet, kata see kõrvitsaviiludega. Ehita samal viisil ka järgmised kihid, lõpeta kastmega.Raputa vormiroog juustuga üle, kata fooliumiga ja küpseta ahjurestil 175° juures 45–50 minutit; viimased 10 minutit lahtiselt. Võta ahjust, pane foolium uuesti peale ja lase 10 minutit seista.  

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee