Küpsetised

Lihtne rabarberipirukas 

Toidutare.ee, 30. juuni 2006, 13:13
Lihtne rabarberipirukas
Lihtne ja maitsev rabarberipirukas

Kogus: ühele

Koostisosad
PÕHI
3 dl Jahu
1 sl Kristallsuhkur
Sool
125 g Või
TÄIDIS
300 g Rabarber
1.5 dl Kristallsuhkur
3 tk Muna
1 dl Rõõsk koor
1 sl Jahu
1 tl Vanill- või vanilliinsuhkur
PEALE PUISTAMISEKS
Tolmsuhkur

Valmistamine
Põhi: Sega jahu suhkru ja soolaga. Lisa võitükid ja töötle tainakonksudega kiiresti sõmeraks, lisa vesi ja sega. Suru tainas 22 cm läbimõõduga pirukavormi põhjale ja servadele. Kata servad fooliumiga. Tõsta ettevalmistatud pirukavorm u 30 minutiks külma. Eelsoojenda ahi 200 º C.Eelküpseta pirukapõhi ahju keskmisel siinil u 10 minutit.Samaaegselt puhasta rabarber, lõika umbes 5 cm jupid, kui rabarberivarred on jämedad,siis poolita. Kuumuta nõrgal kuumusel rabarberitükke ½ dl suhkruga, kuni suhkur sulab,seejärel tõsta jahtuma.Vahusta munad ülejäänud 1 dl suhkruga tugevaks vahuks. Sega jahu vanillisuhkruga, lisa vähehaaval rõõsk koor ja sega ühtlaseks. Lisa jahu-kooresegu vahustatud munadele, sega ettevaatlikult ja vala segu eelküpsetatud pirukapõhjale. Tõsta lusika abil suhkrus kuumutatud rabarberitükid munaseguga kaetud pirukale. Küpseta ahju alumisel siinil 20 – 25 min ehk kuni kook on võtnud ilusa värvi.Jahtunud pirukale puista tuhksuhkrut.Serveeri jäätise või vaniljekastmega.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee