Vene köök
30. jaanuar 2006, 19:29

Arambashići

Roog Horvaatia köögist. Arambashići ehk kapsarullid. Ahjus hautatud kapsarullid hapendatud kapsast suitsupeekoni-sealiha-lambaliha täidisega.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
2 tk hapendatud kapsapea
700 g hakitud lambaliha
300 g hakitud sealiha
150 g suitsupeekon
1 tk Sibul
2 kuni 3 küünt Küüslauk
Muskaatpähkel
Kaneel (jahvatatud)
2 tera Nelk
Must pipar
Sool
1 tk Muna
1 sl rasv
soolatud lambaliha

Valmistamine
Valmistage hakkliha. Peekoniribadest praadige pannil rasv välja. Hakitud sibulat kuumutage koos peekoniga, kuni sibul on klaasjas. Segage hakklihaga. Lisage hakitud küüslauk, riivitud muskaatpähkel, kaneel, purustatud nelk, pipar, sool ja lahtiklopitud muna. Segage kõik hoolikalt läbi. Kui täidisesegu jäi liiga tihke, lisage vett. Eraldage kapsapeadelt lehed, leherootsud vasardage pehmemaks. Liiga suured lehed lõigake pooleks. Pange lehele supilusikatäid täidist ja keerake rulli. Rasvaga määritud panni põhja pange ülejäänud kapsalehti. Laotage neile kapsarullis ja pange vahele soolalihaviile. Lisage nii palju vett, et rullid oleksid kaetud. Hautage ahjus umbes 3 tundi. Retsept on mõeldud 6-8 inimesele.