Seenekeeks
Lõunasöögi retseptid
16. veebruar 2006, 07:22

Seenekeeks

Seenekeeks koosneb tavalistest eestimaistest toiduainetest ja valmistamine on lihtne.

2 sibulat
2 küüslauguküünt
12 dl tükeldatud seeni (minul olid sügavkülmutatud pilvikud)
2 tl õli
2 kanamuna
2 dl rõõska koort
1 dl riivsaia
50 g Parmesani juustu
musta pipart
½ tl Meira purustatud juustuköömenit
soola
1 tl kuivatatud Meira basiilikut
2 tl vedelat mett
1. Koori ja tükelda sibulad. Kuumuta sibulatükke mõni minut kuumal praepannil, seejärel lisa pannile tükeldatud seened. Küpseta 3-5 minutit. Lisa küüslauk.
2. Aseta pann kuumaalusele ning lisa seente-sibula hulka munad, rõõskkoor ja riivsai.
3. Riivi juust ja lisa segule, samuti maitse järgi musta pipart, natuke juustuköömenit, basiilikut, mett ja soovi korral soola.
4. Vajadusel määri vorm õliga ning kalla segu sirgete servadega keeksiküpsetusvormi (umbes 1,2 l). Küpseta 200 kraadi juures umbes 45 minutit. Serveeri kuumana, kuid sobib ideaalselt külmana koos toorsalatiga.