Ameerika köök

Ameerika õunakook 

Toidutare, 8. november 2008, 20:25
Ameerika õunakookFoto: Jaan Heinmaa
Õhukese tainakaane all on peidus rohkelt õunatäidist. Ameerika õunakook maitseb eriti hästi soojalt vanillijäätise või -kastmega.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
3.5 dl jahu
1 tl sool
200 g või
4 sl külm vesi
8 tk *suur hapu õun
0.75 dl suhkur
0.75 dl fariinsuhkur
2 sl Kaneel (jahvatatud)
0.5 tl Muskaatpähkel (jahvatatud)
1 sl tärklis

Valmistamine
Sega kõik tainaained läbi. Pane tainapall 1 tunniks külmikusse. Koori ja viiluta õunad ning sega maitseainetega. Kuumuta ahi 225°C-ni. Rulli 2/3 tainast lahti ja tõsta võitatud 24 cm läbimõõduga lahtikäiva vormi põhja ja äärtele. Tõsta osa õunasegust tainale ja puista vahele natuke tärklist. Tõsta ka ülejäänud õunasegu vormi. Pane õuntele võitükikesi. Rulli ülejäänud tainast kaas ja tee kaunistused (näiteks lehekesed või lilled). Kata kook kaanega, määri pealt munaga ning küpseta 10 minutit. Alanda ahju temperatuuri 185°C-ni ja küpseta kooki veel 50 minutit.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee