Linnuliha retseptid

Mee-kaneelikana 

Toidutare, 22. oktoober 2005, 20:25
Mee-kaneelikana kõrvitsa ja apelsiniga.

Kogus: ühele

Koostisosad
3 tk kanafilee
kanamarinaad:
400 g maitsestamata jogurt
1 tükk Ingver
1 sl Kaneel (jahvatatud)
1 tl jahvatatud koriandriseemned
1 tl sool
1 tl jahvatatud aniisiseemned
1 tl (jahvatatud) Vürtsköömen
1 tl pruun suhkur
kõrvits:
0.75 kg puhastatud kõrvits
4 küünt Küüslauk
3 tk Apelsin
2 sl astelpajumarjad
1 sl röstitud piiniaseemned
0.5 dl oliivõli
1 tl pruun suhkur
2 sl balsamäädikas
4 oksakest Rosmariin
1 kimp Koriander
1 tükk Ingver
3 sl mesi
õli praadimiseks

Valmistamine
Sega marinaad kokku ja pane kana sellesse tunniks ajaks maitsestuma. Vahepeal lõika kõrvits kuubikuteks ning pane koos tervete küüslauguküünte, paari rosmariinioksa ja viilutatud ingveriga ahjuvormi. Peale kalla natuke oliivõli. Küpseta ahjus 200°C juures pehmeks ja pruuniks. Koori 2 apelsini ja lõika sektoriteks. Kui kõrvits valmis, sega see apelsinisektorite, oliivõli, balsamäädika, pruuni suhkru, astelpajumarjade ja hakitud rosmariiniga. Lase 5 minutit tõmmata. Vahepeal prae kanafileed kuumal pannil mõlemalt poolt pruuniks. Lisa igale fileele 1 sl mett ja lase sulada ning isegi pisut kõrbema minna. Pigista peale aplsinimahla. Keera fileesid ringi, et neil kumbki pool saaks meekihi. Pane kõrvits taldrikule, peale puista hakitud koriandrit. Kanafileed aseta kõige peale. Retsept on mõeldud kolmele sööjale.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee