Metsavahi magustoit pohladega
Kogus: kuuele
Koostisosad
4 dl vahukoor
2 dl kohupiim
4 dl Pohl
1 dl suhkur
6 lehte Zhelatiin
Valmistamine
Vahusta vahukoor ja sega kohupiima hulka. Lisa pool pohladest ning maitse järgi suhkrut. Loputa želatiinilehti hoolikalt, pigista neist vesi välja ja sulata väikeses kastrulis mõõdukal kuumusel. Vala sulanud želatiin pidevalt segades peene joana kohupiimamassi hulka. Kalla segu külma veega uhutud koogivormi või kaussi tarduma. Tõsta vorm terveks ööks või vähemalt 4-6 tunniks külmkappi. Kasta vorm hetkeks kuuma vette, eralda tarretis noaga ettevaatlikult vormi servade küljest ja kummuta kiiresti taldrikule. Kaunista pohlade ja pohlaokstega. Pohli võib eelnevalt veeretada tuhksuhkrus, nii kattub nende pind magusa härmatisega.
Kommentaarid (0)