Lõunasöögi retseptid

Kapparikotletid 

Toidutare, 9. oktoober 2005, 09:21
Väikesed kapparikotletid kurgikastmes.

Kogus: ühele

Koostisosad
100 g veisehakkliha
1 sl Kaerahelbed
0.25 dl vesi
0.5 tl soja
0.125 tl Valge pipar
0.125 dl (peenestatud) Sibul
0.75 kuni 1 sl Kappar
0.5 tk Kurk
puljong kuubikust (vesi-0.75 dl, kuubik-0.25 tk)
0.5 tl sidrunimahl
0.25 sl hakitud till
0.5 sl créme fraiche
0.5 tl maisitärklis

Valmistamine
Sega kausis omavahel kaerahelbed, vesi, soja, pipar, sibul ja kapparid. Jäta segu 5 minutiks maitsestuma ja paisuma. Lisa hakkliha ning vormi 8-12 ovaalset pallikest. Koori kurgid ja lõika nad pikuti pooleks. Kraabi kurgi pehme sisu lusikaga välja ning lõika siis kurgid 4-5 mm paksusteks viiludeks. Tõsta mõned kurgiviilud kõrvale ja pane ülejäänud kastrulisse. Kalla köögiviljaleem ja sidrunimahl kurkide peale. Tõsta kastrulisse ka hakklihapallid ning aja segu keema. Keeda rooga kaane all 5-6 minutit. Tõsta hakklihapallid kastrulist välja ja lisa potti hakitud till, hapukoor ja maisitärklis. Püreeri kaste ning aja uuesti keema. Tõsta hakklihapallid ja kurgiviilud paariks minutiks kastmesse küpsema. Serveeri koos keedetud kartulite või kartulipurduga.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee