Küpsetised

Kohupiima-aprikoosikook 

Toidutare, 26. november 2008, 09:24
Kohupiima-aprikoosikook Jaan Heinmaa
Kohupiimakookidest üks tervislikumaid. Kui tahad seda teha veelgi väiksema kalorite arvuga, võid jätta või üldse lisamata. Eriti kergesti läheb koogi valmistamine aprikoosikompotiga.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
2 purki (kokku 850 g) aprikoosikompott
1 kg või värsked aprikoosid
100 g suhkur
50 g või või margariin
3 tk muna
500 g kohupiim
150 g maitsestamata jogurt
kahe sidruni riivitud koor
75 g Manna
2 tl Küpsetuspulber

Valmistamine
Nõruta aprikoosikompott (kui kasutad värskeid aprikoose, vala need üle kuuma veega, eralda koor ja kivid). Lõika viljaliha väikesteks kuubikuteks. Sega toasoe või suhkru, munade, kohupiima, jogurti ja sidrunikoorega ning hõõru ühtlaseks. Sega küpsetuspulber mannaga ja lisa kohupiimamassile. Vala hulka aprikoosikuubikud ning sega segamini. Tõsta tainas võiga määritud 26 cm läbimõõduga lahtikäivasse vormi ja küpseta ahjus 175°C juures tund aega. Serveerimisel raputa soovi korral peale tuhksuhkrut.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee