Kiudainerikkad toidud
28. september 2005, 21:54

Pähkli-šokolaaditrühvlid

Imelihtsalt valmivates trühvlites võid kasutada erinevaid pähklisorte. Glasuurida võid trühvleid nii piima-, mõru- kui ka valge šokolaadiga.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
400 g tumedam šokolaad
2 dl vahukoor
25 g või
100 g pähklid (sarapuupähklid, mandlid, mandlilaastud)
200 g glasuuriks tumedam šokolaad

Valmistamine
Haki šokolaad väiksemateks tükkideks. Kuumuta koor kastrulis keemiseni ja tõsta tulelt. Sega juurde tükeldatud šokolaad ning või. Sega, kuni šokolaad sulab ja segu muutub ühtlaseks. Rösti pähkleid ahjus 200°C juures kuldseks. Jahuta veidi, haki väiksemateks tükkideks ja sega trühvlimassi hulka. Pane mass kaheks tunniks külmkappi tahenema. Vormi teelusikaga pallid, veereta käte vahel ümmarguseks ning pane vahepeal külmkappi. Sulata tükeldatud šokolaad kuumaveevannis. Kasta trühvlid kahvliga šokolaadiglasuuri ja aseta seejärel küpsetuspaberile. Kuni serveerimiseni hoia õhukindlalt suletud nõus külmkapis.
Antud kogustest saab 30 trühvlit.