Lõunasöögi retseptid

Alpimakaronid õunalõikudega 

Paprika, 1. august 2005, 19:14
Retsept pärineb Nidwaldenist, Shveitsist. Uri kantonis valmistatakse seda toitu aga hoopis teistmoodi: ilma kartuliteta ning juurde pakutakse küpsetatud alpijuustu

Alpimakaronid: 500 g kartuleid 200 g makarone 200 g riivjuustu 1/2 dl piima 1/2 dl koort soola 2 sl võid 2 sibulat 1 küüslauguküüs Õunalõigud: 1/2 sl võid 750 g õunu 1 nelk 1 1/2 dl õunaveini 1-2 sl suhkrut Alpimakaronid: koori ja tükelda kartulid ning lase soolaga maitsestatud vees keema. Veidi aja pärast lisa makaronid, keeda koos kartulitega pehmeks ja kurna. Määri ahjuvorm võiga ja lao sinna vaheldumisi makaronid-kartulid ja riivjuust. Kuumuta piim ja koor keemiseni ning vala makaronidele. Küpseta ahjus 120 kraadi juures, kuni pealmine juustukiht on sulanud. Pruunista rõngasteks lõigatud sibul ja tükeldatud küüslauguküüs pannil, puista makaronidele. Õunalõigud: kuumuta pannil või ja hauta selles tükeldatud õunu. Lisa mõne aja pärast nelk, õunavein ja suhkur ning hauta õunad nõrgal kuumusel pehmeks. Serveeri koos alpimakaronidega.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee