Tortide retseptid

Valge šokolaadi-kookosetort 

Toidutare, 25. juuni 2005, 11:29
Valge shokolaadi-kookosetort 
Tordivõistlusel osalenud retsept.

Põhi:
150 g (u 10 tk) Digestive-küpsiseid
1 dl kookoshelbeid
75 g võid
Äärtele:
1-2 karambolat ehk tähtvilja (parem kõva)
Täidis:
3 dl vahukoort
2 (u 100 g) valget shokolaadi
250 g kohupiima
1 dl suhkrut
2 tl vanillsuhkrut
4 želatiinilehte
2 sl sidrunimahla
Glasuur:
1 dl vahukoort
1 dl suhkrut
1 dl kookoshelbeid
Peenesta küpsised ja kookoshelbed soovitavalt köögikombainiga. Lisa hulka sulavõi ja sega ühtlaseks. Kinnita küpsetuspaber lahtikäiva koogivormi (24cm) põhjale. Vajuta segu ühtlaselt paberile. Lõika karambola õhukesteks viiludeks ja pane vormi servade vastu. Valmista täidis. Leota zelatiin külmas vees. Vahusta koor pehmeks vahuks. Sulata shokolaad (nt. mikros). Kalla nats jahtunud shokolaad vahukoore hulka ja vahusta tugevalt. (mina segasin shokolaadi kohupiima hulka, vahukoort soojendada tundus mulle riskantne). Lisa kohupiim, suhkur ja vanillsuhkur.
10. Kuumuta sidrunimahl keema ja lisa sellele kuivaks pigistatud zelatiin. Lisa segu täidisele. (zhelatiini segasin ka kohupiimasegu hulka ja siis kõige viimasena alles vahukoore)
11. Kalla täidis vormi ja lase tarretuda külmikus vähemalt neli tundi. 12. Valmista glasuur. Kuumuta koor ja suhkur kogu aeg segades. Keeda viis minutit kuni muutub paksemaks. Lisa kookoshelbed ja jahuta segades jahedaks.
13. Määri glasuur noaga koogi peale ja lase seista külmikus. Kook vormist serveerimisalusele.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee