Valge shokolaadi-kookosetort
Tortide retseptid
25. juuni 2005, 11:29

Valge šokolaadi-kookosetort

Tordivõistlusel osalenud retsept.

Põhi:
150 g (u 10 tk) Digestive-küpsiseid
1 dl kookoshelbeid
75 g võid
Äärtele:
1-2 karambolat ehk tähtvilja (parem kõva)
Täidis:
3 dl vahukoort
2 (u 100 g) valget shokolaadi
250 g kohupiima
1 dl suhkrut
2 tl vanillsuhkrut
4 želatiinilehte
2 sl sidrunimahla
Glasuur:
1 dl vahukoort
1 dl suhkrut
1 dl kookoshelbeid
Peenesta küpsised ja kookoshelbed soovitavalt köögikombainiga. Lisa hulka sulavõi ja sega ühtlaseks. Kinnita küpsetuspaber lahtikäiva koogivormi (24cm) põhjale. Vajuta segu ühtlaselt paberile. Lõika karambola õhukesteks viiludeks ja pane vormi servade vastu. Valmista täidis. Leota zelatiin külmas vees. Vahusta koor pehmeks vahuks. Sulata shokolaad (nt. mikros). Kalla nats jahtunud shokolaad vahukoore hulka ja vahusta tugevalt. (mina segasin shokolaadi kohupiima hulka, vahukoort soojendada tundus mulle riskantne). Lisa kohupiim, suhkur ja vanillsuhkur.
10. Kuumuta sidrunimahl keema ja lisa sellele kuivaks pigistatud zelatiin. Lisa segu täidisele. (zhelatiini segasin ka kohupiimasegu hulka ja siis kõige viimasena alles vahukoore)
11. Kalla täidis vormi ja lase tarretuda külmikus vähemalt neli tundi. 12. Valmista glasuur. Kuumuta koor ja suhkur kogu aeg segades. Keeda viis minutit kuni muutub paksemaks. Lisa kookoshelbed ja jahuta segades jahedaks.
13. Määri glasuur noaga koogi peale ja lase seista külmikus. Kook vormist serveerimisalusele.