Küpsetised

Peekoni-sibulapirukas 

Toidutare, 4. jaanuar 2008, 15:14
Peekoni-sibulapirukas 
Vähese kalorsusega pärmitainas tasakaalustab rammusat peekonikatet.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
50 g pärm
3 dl piim
75 g või
1 tk muna
sool
8 dl jahu
8 tk *suur sibul
75 g või
1.5 dl nisujahu
6 tk muna
1 dl vahukoor
2 dl hapukoor
250 g peekon

Valmistamine
Taina jaoks sega pärm ja leige piim. Lisa sulatatud või, sool, jahu ja muna. Sega tainaks ning lase kerkida. Täidise jaoks hauta rõgnasteks lõigatud sibulaid nõrgal kuumusel võis, kuni sibul muutub klaasjaks. Klopi munad kergelt lahti. Lisa jahu, koor ja maitseained. Sega hulka hautatud sibulad. Rulli tainas õhukeseks. Pane võitatud 28 cm läbimõõduga ümmargusse või suuremasse neljakandilisse vormi. Kalla täidis tainale. Lõika peekon väikesteks tükkideks ja puista täidisele. Küpseta ahjus 200°C juures 50 minutit. Retsept on mõeldud kaheksale sööjale.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee