Veiseliha retseptid
15. aprill 2008, 13:02

Šnitsel

Paneeritud veise või vasikalihast šnitslite valmistamine ja erinevad serveerimisviisid.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: kuni 20 min

Koostisosad
400 g veise või vasika välisfilee
sool
Must pipar
2 dl nisujahu
2 tk muna
2 dl Riivsai
õli praadimiseks

Valmistamine
Hoia liha mõni tund enne valmistamist toatemperatuuril. Viiluta välisfilee ja vasarda 6-7 mm paksuseks. Paneeri soola ja pipraga maitsestatud nisujahus, munas ning riivsaias. Küpseta šnitslid rohkes õlis või võis krõbedaks ja kuldpruuniks. Serveeri kohe kartulipudru või riisi ja köögiviljade või salsaga. Holšteini šnitsel: serveeri liha praetud muna, anšoovise ja kapparitega. Metsamehe šnitsel: serveeri seenekastmega (100 g metsaseeni, 1 sibul, 50 g peekonit, 1 dl kohvikoort - pane pannile tükeldatud seened, sibul ja peekon, prae veidi. Vala juurde koor, keeda mõni minut.). Šveitsi šnitsel: 2 väiksemat, 100 grammist šnitslit täidetud juustu ja singiga. Vasarda lihatükid õhemaks, pane vahele singi- ja juustuviil. Kata pealt teise lihaviiluga. Paneeri munas ja riivsaias.