Küpsetised

Päikseline tsitruskook 

Toidutare, 3. veebruar 2009, 09:32
Päikseline tsitruskook Jaan Heinmaa
Imeliselt kerge kook apelsinist ja sidrunist, mis meeldib eelkõige neile, kes eelistavad pikantseid elamusi.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: üle 60 min
Ettevalmistusaeg 35 minutitKüpsetamiseks 1 tund

Koostisosad
PÕHI
3 dl Jahu
0.5 dl Suhkur
0.25 tl Sool
125 g Või
1 tk Munakollane
1 sl Külm vesi
TÄIDIS
1 tk Sidruni riivitud koor
2 tk Apelsini riivitud koor
3 tk Sidrunist pressitud mahl
2 tk Apelsinist pressitud mahl
2 dl Suhkur
6 tk Muna
2 dl Vahukoor

Valmistamine
Sega omavahel jahu, suhkur ja sool. Lisa või ja näpi purutaoliseks massiks. Sega omavahel munakollane ja vesi ning vala purusegusse. Sega ühtlaseks tainaks, mis keera kilesse ja hoia külmkapis 15 minutit. Rulli jahusel laual laiali ja vooderda sellega 24 cm lahtikäiva koogivormi põhi ja servad kuni üles välja. Suru pikk fooliumiriba vastu koogivormi ülemist serva (siis ei vaju tainaservad küpsemisel alla).Küpseta põhja 200-kraadises ahjus 10 minutit, eemalda foolium ja küpseta veel 10 minutit.Täidise jaoks riivi pestud sidruni ja apelsini koor ning pressi välja mahl, sega need kausis koos suhkru, munade ning vahustamata vahukoorega. Vala segu eelküpsetatud põhjale ja küpseta 120-kraadises ahjus 45 minutit. Kuigi kook võib tunduda vedel, on ta siiski valmis – jahtudes hangub ta täielikult.Hoia enne serveerimist külmkapis.Kogustest valmib 8-10 tk.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee