Kalatoitude retseptid

Tuunikalapirukas 

Toidutare, 21. märts 2011, 12:32
TuunikalapirukasFoto: Jaan Heinmaa
Rohkelt tuunikala sisaldav pirukas sobib hästi kerge salatiga. Tuunikala vees ei anna nii maitsvat tulemust, kuid on kalorivaesem.

Kogus: kaheksale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
1 dl kiirkartulipudrujahu
5 dl jahu
1 tl sool
1 tl Küpsetuspulber
200 g või
2 dl vesi
2 purki *tuunikala õlis
1 tk Sibul
1 tk Porrulauk
hakitud till
0.25 tl tšillipulber
2 dl hapukoor
2 dl piim
3 tk muna
2 tl sool
0.5 tl Sidrunipipar

Valmistamine
Sega kausis jahu, sool, kartulipudruhelbed ja küpsetuspulber. Lisa tükeldatud või ja külm vesi ning sega kõik kiirelt tainaks. Suru tainas võitatud 26 cm läbimõõduga pirukavormi põhja ja äärtele. Lao tuunikala koos õliga tainale. Lisa hakitud sibul ja porru. Puista üle hakitud tilliga ning maitsesta tšillipulbriga. Sega hapukoor, piim ja munad, maitsesta soola ja pipraga ning kalla täidisele. Küpseta pirukat praeahjus 200°C juures 45-50 minutit.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee