Veiseliha retseptid

Ahjupraad veiselihast 

Toidutare, 28. oktoober 2008, 09:23
Ahjupraad veiselihastFoto: Jaan Heinmaa
Ahjupraadi vesielihast võib serveerida soojalt koos praeleeme ja kartulivormiga. Külmad lihalõigud sobivad hästi ka värske salati ja leivaga.

Kogus: kuuele
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
1 kg kondita praetükk veise tagaosast (parim on veise tagaosa sisetükk)
2 küünt purustatud küüslauk
sool
Must pipar

Valmistamine
1. Sega omavahel küüslauk, sool ja pipar, hõõru sellega liha sisse. Pruunista liha pannil igast küljest, tõsta ahjupannile ning torka termomeeter kõige paksemasse kohta (võid kasutada ka küpsetuskotti). Küpseta praadi ahju alumisel siinil 125°C juures, kuni liha sisetemperatuur on 60-65°C. Arvatav küpsetusaeg on 1,5-1,75 tundi.
2. Tõsta praad lõikelauale ning kata 10 minutiks fooliumiga. Serveeri soojalt õhukesteks viiludeks lõigatuna koos praeleeme ja kartulivormiga. Külmad lihalõigud sobivad hästi ka värske salati ja leivaga. Retsept on kuuele kuni kaheksale sööjale.