Vene köök

Pliinid mannaga 

jutita, 22. märts 2011, 11:08
Pliinid on slaavlaste vastlaroog, mida pakutakse nii soolaste kui magusate katetega. Luksuslikul laual on katteks kindlasti kalamarja, seeni, hapukoort. Magusat saab ammutada mee- või keedisekausist.

Kogus: kuuele

Koostisosad
1 l piim
200 g manna
500 g tatrajahu
sool
2 tk muna
50 g pärm
suhkur
Õli praadimiseks

Valmistamine
Segage ½ l leigest piimast, millele on lisatud 25 g lahtihõõrutud pärmi, ja tatrajahust vedel tainas ning jätke sooja kerkima. Ülejäänud piim keetke, sõristage sisse manna ja laske paisuda. Seejärel segage see soojalt tainasse, lisage lahtihõõrutud munakollased, ülejäänud pärm ja vahustatud munavalged. Pange veel kord kerkima.Head pliinid saate siis, kui lasete tainal vähemalt 2 korda kerkida, aga mitte üle kerkida. On vaja hoolsalt valvata, et õigel ajal küpsetamist alustada.Lauale andke pliinid kuumalt sulavõi ja hapukoorega. Viimasele lisage peenestatud rohelist sibulat, tükeldatud vürtsikilu, leotatud tükeldatud seeni. Soovi korral võtke juurde kalamarja. NIPP: Pliinide küpsetamiseks on vaja väheldase läbimõõduga paksupõhjalist ümmargust panni. 

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee