Magustoidud
12. veebruar 2005, 19:48

Pihlakamahl või pohlamahl

Pohla või pihlaka mahl või siirup.

1,5 kg pohli või pihlakamarju
2 l keedetud jahutatud vett
0,5 tl sidrunhapet
1 kg väga peent valget suhkrut
  
Tambi puhtad marjad katki või töötle nad masinaga pudruks. Kalla vesi peale, lisa sidrunhape. Lase kinnikaetult jahedas kohas 48 tundi seista, mõned korrad segades. Kurna mahl, lisa suhkur ning sega, kuni see lahustub. Tõsta steriliseeritud pudelitesse või purkidesse ja hoia külmas. Kui mahla keeta koos suhkruga 5 minutit või pastöriseerida täidetud purke-pudeleid 75° juures 20 minutit, säilib mahl ka toatemperatuuril seinakapis.
 
NB! Suhkru kogust võid soovi korral suurendada, vähendamine aga võib seada säilivuse kahtluse alla.