Piparkoogikang
Gluteenivabad retseptid
22. detsember 2004, 08:05

Piparkoogi-rullbiskviit

Kohupiimakreemiga piparkoogmaitseline rullbiskviit.

4 muna
2 dl suhkrut
1 dl kartulijahu
2 tl küpsetuspulbrit
1 sl piparkoogimaitseainet
Kreem:
500 g kohupiimakreemi
1 pk safranit (0.5 g)
Pane ahi sooja 225º C peale. Kata 30 x 40 cm ahjuplaat küpsetuspaberiga. Vahusta munad suhkruga tugevaks vahuks. Sega kartulijahu, küpsetuspulber ja piparkoogimaitseaine ning sega vahustatud munadele. Vala tainas küpsetuspaberile ühtlaselt ja küpseta u 5-7 minutit ahju keskosas. Valmis küpsetis keera suhkruga ülepuistatud paberile ja lase jahtuda. Eemalda küpsetuspaber, mille peal koogi küpsetasid. Kreemi jaoks sega safranipulber vähese kuuma veega. Sega leotis kohupiimakreemi hulka. Määri täidis ühtleselt üle jahtunud koogi ja keera seejärel kook rulli. Tõsta jahedasse ja lase seista mõned tunnid enne serveerimist.