Linnuliha retseptid

Ananassimaitseline kanavorm 

Toidutare, 22. märts 2011, 12:43
Foto: Jaan Heinmaa
Tšillikaste lisab vormiroale mõnusat teravust, mahedama maitse saamiseks kasuta selle asemel ketšupit. Ananassikonserv teeb vormiroa meeldivalt mahlaseks ja kergelt magusaks.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
600 g kanafilee (soovitavalt marineeritud)
praadimiseks õli
1 tk Porrulauk
1.25 dl pikateraline riis
1 purki ananassitükid omas mahlas
KASTE
3 dl Kanapuljong
2 dl Rõõsk koor 10%-line
1 dl terav tšillikaste
1 tl Must pipar

Valmistamine
Lõika porru ratasteks. Tükelda kanafileed ribadeks ja pruunista pannil õlis. Lisa porrurattad ning kuumuta veel paar minutit. Nõruta ananassitükid ja lisa kanafileele, vedelik säilita kastme jaoks. Lao riis, broileritükid, porru ja ananass kihtidena õliga määritud ahjuvormi, nii et pealmiseks kihiks jääb riis. Riisikihid jäävad õhukesed, kuid riis paisub küpsedes kolmekordseks. Kastme valmistamiseks sega omavahel konservivedelik, kohvikoor, puljong ja tšillikaste. Lõpuks maitsesta kaste pipraga ning vala vormile. Küpseta 200°C juures praeahjus 50 minutit või kuni riis on pehmeks haudunud.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee