Taimetoidu retseptid

Hautatud spargel koore-apelsinikastmes 

Toidutare, 23. oktoober 2004, 20:56
Hautatud valged ja rohelised sparglid koore-apelsinikastmes. Sobiv lisand kalaroogadele.

Koostisosad
250 g Spargel
sool
suhkur
0.25 sl või
0.5 tl sidrunimahl
7.5 g *või
5 g nisujahu
0.25 tk veriapelsin
0.25 dl vahukoor
0.5 tl apelsiniliköör
värskelt jahvatatud valge pipar

Valmistamine
Pese sparglid. Koori valged sparglid ettevaatlikult juurviljanoaga ja lõika ära alumised otsad. Rohelistel sparglitel koori ainult jämedamad alumised otsad ja lõika samuti natuke lühemaks. Kalla ovaalsesse potti umbes 7,5 dl vett (juhul kui on võetud 1 kg spargleid), lisa sool, suhkur, või ja sidrunimahl ning lase keema tõusta. Aseta sparglid aurutusalusele ja keeda 15-20 minutit. Võta sparglid välja ning pane eelsoojendatud vaagnale. Mõõda spargli keeduveest 1,25 dl. Sõtku kastme jaoks võist ja jahust väikesed kuulid. Pressi apelsinist välja mahl ja kurna. Pane pool mahlast koos vahukoorega spargli keeduvette, kuumuta ning lisa tainakuulid. Keeda nõrgal tulel pidevalt segades 5-7 minutit. Vala kastmesse ülejäänud apelsinimahl, maitsesta soola, apelsinilikööri ja valge pipraga. Vala kaste sparglitele ning serveeri koos kalaroogadega.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee