Taimetoidu retseptid
22. oktoober 2004, 23:52

Kolmevärviline paprikakaste

Rõõmsavärviline paprikapüree sobib rostbiifi, hautatud vasikaprae, vasika- või kalkunišnitsliga.

Koostisosad
2 tk roheline paprika
2 tk punane paprika
2 tk kollane paprika
Basiilik (värske)
1 tl tomatipasta
1 noaotsatäis Safran
1 dl paks kallerdunud kanapuljong
sool
värskelt jahvatatud must pipar

Valmistamine
Pese, poolita ja puhasta paprikakaunad. Rösti paprikapooli grillahjus või praeahjus 250°C (gaasipliidil 5.jaotus) juures umbes 20 minutit, kuni nahk hakkab mullitama. "Ehmata" ja koori paprikad. Püreesta kaunad mikseriga, iga värv eraldi. Pese, kuivata ja haki basiilik ning sega rohelise püree hulka. Tomatipasta lisa punasele püreele. Sulata safran 1 sl keevas vees ja klopi kollase püree sisse. Igasse püreesse sega juurde nii palju puljongit, et püree jääks veel paksu konsistensiga. Maitsesta soola ja värskelt jahvatatud musta pipraga. Kalla madalasse kaussi igat kastet segmendina, nii et eri värvi osad omavahel ei seguneks. Soovi korral võid püreele tõmmata lusikavarrega spiraalse mustri või kallata kaste kaussi hoopis triipudena. Serveeri kohe. Paprikapüree sobib rostbiifi, hautatud vasikaprae, vasika- või kalkunišnitsliga.