Küpsetised

Mandli-ploomikook 

Toidutare, 23. märts 2011, 11:46
Mandli-ploomikook liivataignapõhjal.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
100 g margariin
3 dl nisujahu
0.75 dl suhkur
1 tl küpsetuspulber
0.75 dl rõõsk koor 35% või 10%-line
100 g martsipan
1 kg värsked ploomid
suhkur
SERVEERIMISEKS
3 dl vahukoor
150 g toorjuust
vanillsuhkur
1 spl suhkur

Valmistamine
Sega pehme või hulka omavahel segatud nisujahu, suhkur ja küpsetuspulber. Lisa koor ja sega veel ainult nii palju, kui ainete segunemiseks vaja. Pane taigen natukeseks ajaks külmkappi hanguma. (Võib kasutada ka valmis liivatainast). Lõika ploomid pooleks ja eemalda kivid. Tee ploomipoolikutesse sisselõiked, nii et need ühest otsast koos püsivad. Võta külmkapist tainas ning suru see koogivormi (läbimõõduga 26 cm) põhjale ja külgedele. Lõika martsipan viiludeks ja laota vormi koogipõhjale. Martsipanile peale paiguta lõigatud ploomipoolikud nõnda, et ploomiread moodustavad rattakodarad. Lõpuks puista peale suhkrut. Küpset 30-40 minutit 200°C juures praeahjus. Serveerimisel paku juurde vahukoore ja vanillsuhkruga maitsestatud toorjuustu.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee