Nädala kook
29. mai 2008, 18:57

Šokolaadikook I

Šokolaadikook kaerahelvestega

5-6 dl Heleni täisterakaerahelbeid200 g šokolaaditükke200 g võid või margariini2½ dl suhkrut1½ dl jahu3 munaGlasuur:25 g võid150 g tumedat šokolaadi1 dl vahukoort Valmistusõpetus:Või ja šokolaad sulatada aeglaselt nõrgal kuumusel, aeg-ajalt segada.Munad ja suhkur kloppida tugevaks vahuks, lisada jahu koos kaerahelvestega. Seejärel segada šokolaad koos võiga ning kallata taigen määritud vormi. Küpsetada 175° C juures 30 minutit. Panna kook vajutuse alla jahtuma. Glasuuri tegemisel kuumutada rasvainet ja koort kuni auru tekkimiseni, seejärel lisada šokolaad. Jahutada segu vahetevahel segades.Kook katta šokolaadimassiga nii pealt kui ka külgedelt. Kaunistada.