Lõunasöögi retseptid

Puding sealihast 

Toidutare, 8. mai 2005, 12:35
Sealihapuding seenekastmega.

Kogus: ühele

Koostisosad
400 g taist sealiha
1/2 tahkunud lõikesaia
50 g võid
3 sl jahu
1/2 l piima
3 muna
2 sl riivsaia
200 g šampinjone või muid mahedaid seeni
200 g hapukoort
1 sibul
pipart
majoraani
soola

Valmistamine
Liha panna hautamisnõusse, lisada sibulaviilud ja pisut vett, katta nõu kaanega ja hautada, kuni liha on pehme. Hautamisleem kurnata ja panna kõrvale. Jahu kuumutada võis, valada juurde piim ja keeta pidevalt segades läbi. Saadud kaste panna kõrvale. Hautatud liha ja piimas leotatud sai lasta läbi hakkmasina. Lisada 4 sl piimakastet, munakollased, soola, pipart ja vahustatud munavalged. Viis väikest või üks suur vorm määrida rasvaga, puistata üle riivsaiaga ja täita 3/4 kõrguseni lihaseguga. Koputada vorme vastu lauda, et vormid oleksid hästi tihedalt täidetud. Suurde keedunõusse valada paari sõrme kõrguseni vett, asetada vormid vette ja tõsta keedunõu tulele. Keeta vaiksel tulel 40-45 minutit. Seened lõigata liistakuteks ja kuumutada rasvas. Maitsestada soola, pipra ja majoraaniga. Lisada paprikapulbrit ja valada juurde hautamisleemega segatud piimakaste. Keeta vaiksel tulel 15 minutit. Valmis puding lüüa vormist vaagnale ja valada üle seenekastmega.  

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee