TomatisuppFoto: PantherMedia/Scanpix
Prantsuse köök
4. juuni 2005, 13:05

Prantsuse tomatisupp

Püreesupp tomatitest.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
750 g värskeid tomateid
1/2 dl klaasi hakitud sibulat
2 tl soola
1 sl suhkrut
1 sl sidrunimahla
1 loorberileht
2 sl võid
2 sl nisujahu
2 dl piima
2 dl vahukoort või hapukoort

Valmistamine
Panna kastrulisse tomatid (tomatid võib eelnevalt koorida, kasutada võib ka konserveeritud tomateid koos leemega), lisada sibul, sool, suhkur, loorber ja sidrunimahl. Valada juurde 2 dl vett ja panna tasasele tulele keema. Poole tunni pärast eemaldada loorber, supipaks hõõruda läbi sõela. Koorimata tomatitel eemaldada koored ja seemned. Teises keedunõus sulatada või, lisada jahu, segada ja valada juurde piim. Lasta pidevalt segades keema tõusta. Keeta umbes 5 minutit, kuni segu hakkab paksemaks muutuma. Siis segada juurde läbi sõela hõõrutud aedviljad. Maitsestada soolaga, lisada aedviljade keeduvedelik (kui seda ei hõõrutud koos tomatitega läbi sõela) ja anda lauale. Eraldi anda kõrvale vahukoor või hapukoor.