Linnuliha retseptid

Broilerisalat maasikatega 

Toidutare, 13. veebruar 2005, 12:35
Broilerisalat maasikate, avokaado, kurgi ja spargliga. Lisandiks hapukoore-majoneesikaste või prantsuse salatikaste.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
1 väike küpsetatud broiler või 350-400 g meemarinaadis hoitud broileritükke
1 väike pehme peasalat
punast sigurit või jääsalatit
1/2 kurki
1 purk sparglit (340 g)
1-2 avokaadot
1-2 sl sidrunimahla
1/2 l maasikaid
basiilikut või sidrunmelissi
KASTE:
hapukoore- või majoneesikaste või prantsuse salatikaste

Valmistamine
Kui kasutad marineeritud broileritükke, pruunista need pannil ja hauta pehmeks ühe apelsini mahlas 10-15 minutit. Eemalda broileri liha luudelt ja lõika ribadeks. Lõika ka kurk ribadeks. Poolita avokaadod ja eemalda kivid. Eralda viljaliha koorest ja lõika viiludeks. Rebi loputatud, nõrutatud salat vaagnale. Lõika juurde jääsalati ja punasiguri ribasid. Pane salatile broileri- ja kurgiribad, tükeldatud spargel ja viilustatud avokaado. Piserda avokaadoviiludele sidrunimahla, et need ei tumeneks. Kaunista puhastatud, pooleks lõigatud maasikate ja basiilikulehtedega. Serveeri kaste eraldi.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee