Küpsetised

Rabarberi- kohupiimakook 

Maret, 3. märts 2005, 16:00
Magus küpsetis.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
Taigen:
200 g margariini
100 g suhkrut
500 gr jahu
1 tl soodat
1 tl 30%äädikat
2 sl hapukoort
Täidis:
500 g kohupiima
1 kl suhkrut(aga pange ikka maitse järgi)
3muna
1 tl vaniljesuhkrut
umbes 1 kg rabarberit
1-2 tl kaneeli
1 kl suhkrut

Valmistamine
Panna kõik taigna ained kaussi ja mikseri taignakonksudega segada purutaoliseks. Siis mõtteliselt see pooleks jagada. Segada omavahel suhkur munad ja kohupiim. Rabarber tükkideks lõikuda. Nüüd määrida rasvainega koogivorm. Puistata üks osa taignast vormi põhja. Siis panna taigna peale rabarberitükid mis on ÄSJA enne taigna peale panemist segatud suhkru ja kaneeliga.(Kui see nats seisab siis tuleb sealt vedelik välja mis just kõige parem pole,aga egas sellepärast ka kook halvem tule). Nüüd pane see vedel kohupiimamass rabarberitükkide peale. Ja kõige lõpuks puista kook üle teise puru osaga. Pane ahju ja küpseta umbes 45 minutit 175° C juures. Aga kuna minu pliit kuumuse numbreid ei näita siis ,nina tunneb küll kohe ära kui kook valmis hakkab saama. Head küpsetamist! Kõige parem külmalt!

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee