Lõunasöögi retseptid
6. veebruar 2005, 14:16

Vorsti-kartulivorm

Tomatiga üleküpsetatud vorsti-kartulivorm.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
800 g kartuleid
1 sibul
1 küüslauguküüs
1 dl riivjuustu (või rohkem)
3 dl vett
1 lihapuljongikuubik
300 g rõngasvorsti
4 väikest tomatit
PEALE:
1/2 tl sidrunipipart
1 tl punet
1 dl riivjuustu
vormi määrimiseks õli või margariini

Valmistamine
Koori kartulid ja lõika viiludeks. Koori ja haki sibul ning küüslauguküüs. Lao kartuliviilud üsna suurde määritud ahjuvormi ja puista vahele sibulat, küüslauku ning riivjuustu. Lase vesi ja lihapuljongikuubik keema ning vala kartulitele. Küpseta vormi 225° juures tubli pool tundi. Lõika vorstid ja tomatid viiludeks ning pane vaheldumisi ridadena poolvalmis kartulitele. Raputa peale sidrunipipart, punet ja riivjuustu. Küpseta vormi veel 15-20 minutit.