Magustoidud

Maasika-jogurtikook 

Toidutare, 3. märts 2005, 15:56
Filotainapõhjaga maasika-jogurtikoogid kaalukatele. TST 25

Koostisosad
500 g maasikaid
2 sl apelsinimahla
30 g tuhksuhkrut
150 g 1,5% maasikajogurtit
250 g maitsestamata jogurtit
mõni tilk vedelat suhkruasendajat
5 lehte punast zhelatiini
60 ml vahukoort
200 g filotainast
8 tl 4-7% kondenspiima

Valmistamine
Lõika pooled maasikatest tükkideks. Püreesta ülejäänud maasikad koos apelsinimahla ja tuhksuhkruga. Sega hulka maasikajogurt ja maitsestamata jogurt ning maitsesta suhkruasendajaga. Sulata vastavalt pakendil olevale juhisele zhelatiin, sega kreemi hulka ja aseta see korraks külma. Vahusta koor ja sega kreemi hulka kohe, kui kreem hakkab tarretuma. Aseta 2 tunniks külma kohta. Pintselda filotainalehti kondenspiimaga ja tõsta 2 tainalehte üksteise peale. Lõika välja 20 ruutu küljepikkusega 12 cm ja aseta 2 kahekihilist ruutu diagonaalselt üksteise peale. Suru tainas muffinivormidesse. Torka põhjadesse kahvliga augud ja küpseta 180ºC juures eelsoojendatud ahjus 8-10 minutit. Tõsta maasikakreem tordipritsi ja pritsi tainapõhjadele. Garneeri kooke maasikatükkidega.
Antud kogusest saab 10 kooki, 1 kook - 2,5 punkti.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee